Čistiaca pena od Etude House je moja druhá pena na tvár z Kórey. Je to veľké 150 ml balenie, ktoré vám vydrží naozaj veľmi dlho, pretože na čistenie jej spotrebujete naozaj veľmi málo. Podľa názvu by sa malo jednať o penu s čajovým extraktom. Ja mám z piatich dostupných vôní Milk Tea. Nakoľko nepijem čaj s mliekom, neviem, či to naozaj tak aj vonia. Každopádne pre mňa to má skôr mydlovú vôňu, ktorá by podľa mňa mohla prísť niektorým ľudom aj nepríjemná. To bolo asi prvé mínus tohto výrobku.



Oproti mojej predchádzajúcej pene (SKINFOOD Green Tea Milk) je podstatne hutnejšia, treba poriadne zatlačiť, aby ste ju dostali z tuby. Takisto sa ťažšie roztiera a je potrebné mať tvár dostatočne mokrú, aby sa vám dostatočne spenila. Čistí však veľmi pekne, odlíči make-up a nie je potrebné žiadne dodatočné drhnutie. Po umytí je pleť príjemná a svieža.

 Vytlačená a rozotretá pena bez pridania vody.



Mám mastnú pleť a aj napriek tomu mám pocit, že mi pokožku až príliš zosušuje. Preto by som ju doporučila len mastnej pleti, suchá nech sa jej vyhne. Aspoň v zimnom období určite. Jej veľká výhoda je naozaj prijateľná cena, ktorá aj s poštovným vychádza na cca 8 dolárov. Podobný produkt u nás za túto cenu asi ťažko nájdete. Ak by ste však boli ochotný investovať trochu viac, určite by som skôr odporučila peny od Skin Food, ktoré majú jemnejšiu štruktúru a pleť tak nevysušujú.
Kúpu neľutujem, určite ju spotrebujem celú. Nabudúce však chcem určite niečo iné. Napríklad SKINFOOD Egg White Pore Foam, ktorá už je na ceste a moja kamarátka si ju veľmi chváli.


Okej, po pol roku používania BB krémov, som sa konečne odhodlala ku tomu dačo napísať. Asi za prvé by sa patrilo nejako vysvetliť, čo to asi je. Teda v skratke asi takto: BB krém, alebo Beauty Balm cream, vymysleli niekde v Nemecku ako krém pre ľudí s kožnými problémami a po zásahoch laserom (nejaký druh laserovej terapie) niekedy v 90. rokoch. O pár rokov neskôr sa tento vynález dostalo do Ázie, vraj konkrétne do Južnej Kórey. No a odtiaľto sa rozšíril ďalej a ďalej, pretože si ho postupne zamilovala celá JV Ázia. Svoj dosť veľký podiel na tom má aj tzv. Hallyu wave alebo po našom kórejská vlna. To je na trošku iný článok ale ide o obrovskú popularitu všetkého čo je z Kórey, od hudby, seriály až po kozmetiku a oblečenie. Osobne o sebe rada tvrdím, že mňa kórejská vlna spláchla celú a ešte stále som nevyplávala na povrch a ani to tak skoro asi nebude :)

Po osobných skúsenostiach s dvoma rozdielnymi BB krémami môžem povedať, že je to niečo medzi makeupom a tónovacími krémami. Tie druhé som nikdy veľmi nepoužívala, takže momentálne trochu tápem. Každopádne oba BB krémy, čo som mala, pekne kryli, ich štruktúra je veľmi krémová, majú krásnu vôňu... Prvým bol BB od kórejskej značky Etude House, ale o tom možno niekdy inokedy. V lete som uvažovala, že chcem skúsiť aj niečo iné a po úpornom hľadaní na internete padlo rozhodnutie a objednala som si Super BB triple functions od Skin79. Bolo to úplne na slepo, bez vzorky, len podľa videí a článkov. Som biela ako stena, takže kórejské odtiene mi celkovo sedia.





BB krém aj s krabičkou


Tento BB krém ma v prvotnom momente dosť nechutnú sivú farbu. Upozorňovali na to, takže prekvapená som nebola. Po rozotrení a vstrebaní nádherne splynie s mojou pokožkou a vyrovná farebné rozdiely. Mám pomerne zlú pleť, no nejaké daľšie prekrývanie korektorom väčšinou nepotrebujem, jedine ak mám naozaj nejakú tragédiu niekde na brade :D.




Zadná strana a zloženie


Pleť po nanesení nie je "mŕtvolná" ako po vysoko krycích mekaupoch, skôr sa stále jemne leskne, takže v každom prípade ho treba zafixovať púdrom (ten mám tiež od tej istej firmy). Ochranný faktor krému je SPF 25 PA++. To PA++ netuším, čo znamená, ale určite to bude niečo strašne fajn ;) Inak je aj protivráskový a vraj "whitening", teda má bieliace účinky. Toto je trošku zradná vec pri azijskej kozmetike. Áno, ony všetky Kórejky chcú byť čo najbelšie, lebo je to jedno z ich znamení krásy. Takže napíšte na nejaký produkt, že "whitening" a určite sa to bude predávať. V skratke to môžeme brať, že vám to rozžiari pleť. A s týmto súhlasím. Zároveň veľmi dobre hydratuje. Tento môj ružový zázrak je na zmiešanú až mastnú pleť, má aj zlatého brata, ten je na normálnu až suchú pleť.




Po vytlačení z pumpičky


Balenie je naozaj veľmi pekné, ružová je moja obľúbená farba :) Jedna z nevýhod je, že netušíte koľko vám toho ešte ostáva vo vnútri. Môžete dopadnúť ako ja, chcete sa ráno skultúrniť a dôjde vám BB :( Veľmi komické bolo keď nám s kamarátkou došiel takmer v ten istý deň.




Rozotierame...




...a stále rozotierame


Som v polovici druhého balenia a určite si objednám ďalšie. Je cena je orientačne 15-16 dolárov aj s poštovným. Ak by mal niekto záujem môže doporučiť dvoch veľmi dobrých predajcov na ebay, ktorý vám to do týždňa a niečo z Kórey pošlú. Podmienkou je mať PayPal a môžete veselo nakupovať.



Pomaly sa vstrebáva





Vstrebaný