Rozhodla som sa založiť novú "rubriku" a to novinky z kórejského kozmetického sveta. Nakoľko počúvam kórejský pop a väčšina modeliek v reklamách sú speváčky, občas tu uvidíte aj nejakú tú pesničku :) Upozorňujem, že občas sú naozaj veľmi zlé :D

Takže začneme pomerne čerstvou novinkou a to tonerom od Etude House Skin Malgem. Skin Malgem (스킨맑음) by v preklade mal znamenať niečo ako čistá pleť. Uviedli ho na trh v priebehu tohto februára.

Spolu je ich 6 druhov (Fresh, Smoother, Moist, Deep Moist, Essential a Emulsion). Každý má zároveň meno podľa člena jednej chlapčenskej skupiny, aby to správne predávalo cieľovej skupine :) Spôsoby nanášania sú dva - pretieraním tváre (Fresh, Smoother) a vklepávaním do tváre (Moist, Deep Moist, Essential).  Emulsion sa pravdepodobne môže používať oba spôsobmi, nenašla som bližšie info.
Každý z tonerov by mal čistiť pleť a póry, plus účinky jednotlivých druhov. Fresh je na zmiešanú pleť a reguluje mastnotu pleti, Smoother by mal zjemňovať, Moist a Deep Moist zvlhčujú a vyživujú, Essential vytvára ochranu pleti a Emulsion je všetko spolu.
Mal by mať viacnásobne použitie - ako toner, ako osviežovač pleti a ako maska. Samotný Etude house ponúka látkové masky, ktoré si môžete napustiť tonerom a použiť na celú tvár.

Kliknite na obrázok (zväčší sa)

 Balvnená maska

Osobne sa mi tento produkt pozdáva, začínam hľadať nejaký  toner a pravdepodobne si objednám Fresh. Ide jar a leto, takže regulácia môjho mastného čela a nosu sa mi zíde.

Teraz ku cene - na ebay-i ho nájdete približne za 18 dolárov aj s poštovným. Veľkosť balenia je od 200ml do 250ml, záleží na druhu.

No na koniec sľúbená "pesnička/reklama" - účinkuje Dara zo skupiny 2NE1 a pesničku majú na svedomí SHINee :)


Ahojte,

dnes sa budem venovať ďalšej čistiacej pene. Nakoľko moja prispievacia morálka je taká ako je ;) stihla mi prísť SKINFOOD Egg White Pore Foam, teda v preklade vajíčková čistiaca pena. 


Obal: Klasický, pevný biely s logom Skin food a vajíčkom. Pred použitím treba odstrániť ochrannú fóliu. 

Vnútro-obsah: Nakoľko som už mala možnosť pričuchnúť si k tejto pene, vôňa ma neprekvapila. Je naozaj veľmi jemná a príjemná. S vajíčkom to nemá vôbec nič spoločné, čo si myslím, že v tomto prípade je len a len dobre. Má bielu farbu, je veľmi jemná a úžasne sa rozotiera na tvári. Spolu s troškou vody vytvorí príjemnú penu, ktorá pleť dobre odlíči a očistí.



Hlavným zameraním tejto peny by malo byť zmenšovanie pórov. Po asi 3 týždňoch môžem povedať, že na tom asi dačo bude. Nakoľko sa od nového roka snažím zbaviť čiernych bodiek na mojom nose a statočne si ho tlačím, trápim všelijakými maskami, mám pocit, že sa to postupne zlepšuje. A táto čistiaca pena bude asi z jedným faktorov, prečo sa mi to aj darí.
Rozhodne ju odporúčam. Nevysušuje, krásne vonia a cena aj s poštovým je tiež v pohode. Mňa vyšla okolo 12 dolárov, keďže som brala aj iné veci a poštovné bolo teda nižšie.