Ahojte,
Veve sa ma v komentári pýtala na nejaké tipy na predajcov, od ktorých objednávam kórejskú kozmetiku. Rozhodla som sa urobiť taký krátky článok, kde dám dokopy tých pár linkov aj s mojim skromným názorom.

Ako prvého jednoznačne odporúčam predajcu DIO mall. Objednávala som od neho svoje prvé kórejské veci a nikdy nesklamal. Ak aj bol nejaký problém (raz zle poslaná vec), okamžite odpovedal a celú vec promptne vyriešil. Určite ho odporúčam na Skin Food a Etude House, z ktorého má naozaj širokú ponuku a veľmi priaznivé ceny. Neponúka však FREE SHIPPING, ale treba si za poštovné platiť. Vždy ale posiela zásielku s tracking number/sledovacím číslom. Balíček si tak môžete sledovať od podania až kým nedorazí ku vám domov. Dodanie je zvyčajne do 8-9 dní od objednania.
Má aj vlastný eshop, kde má trošku väčšiu ponuku ako na ebay a ponúka tam 5% zľavu.



Ako ďalšieho overeného predajcu mám Cosmetic Loves, u ktorého zvyknem objednávať kozmetiku Tony Moly a BB krémy od Skin79. Má takisto slušnú ponuku kozmetiky Missha a iných menej známych značiek. Platí, čo pri predchádzajúcom predajcovi. Ak sa vyskytol problém, bol okamžite vyriešený a peniaze vrátené. Ponúka ku všetkým veciam FREE SHIPPING. Tracking number/sledovacie číslo vám zašle za príplatok 2,5 dolára na celú zásielku.
Aj on vlastní eshop. U neho sa však oplatí pozrieť si ceny na oboch obchodoch. Občas tvrdí, že na eshope je všetko lacnejšie o cca 5%, no stalo sa mi, že na ebay-i to mal produkt aj o pár dolárov nižšiu cenu.



Zaujímavú ponuku má aj predajca Bigclothcraft, ktorý máva rôzne akčné balenia za zvýhodnenú cenu. Obzvlášť to platí pri kozmetike Tony Moly, z ktorej má slušný výber. Pozor potom na našich colníkov. Objednávka nad 22€ môže byť zachytená a budú od vás žiadať potvrdenie z Paypalu a zaplatenie 20% dane. Platí to na všetky objednávky mimo EU. Podozrivé sú im balíčky, v ktorých je viacej vecí. Najnovšie nám s kamoškou chytili už aj zásielku s dvoma produktami, takže sa teším, že si pôjdem posedieť na colnicu.
Ešte upozornenie ku tomuto predajcovi, prezrite si poriadne celú ponuku, máva uvedené tie isté veci aj v troch veľmi rozličných cenách.



Zatiaľ jednu úspešnú objednávku mám aj od týchto predajcov: RubyRuby, Asiansecrets a Cosmeticmarket2012
Všetci predajcovia sú priamo z Južnej Kórey.

Snáď sa tento článok niekomu zíde :) Prajem pekné nakupovanie.


5 Comments

  1. Jej, dakujem!!! Super prispevok, je to pekne prehladne a jasne... idem hned tych predajcov aj omrknut ;-). Dakujem este raz, fakt mam radost ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem, chcem vyskúšať nejakú kórejskú pleťovku a ževraj z ebay je to lacnejšie, tak pozriem :)
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť